Телефонни измамници откраднаха близо 4 000 лв. от 93-годишна жена в

...
Телефонни измамници откраднаха близо 4 000 лв. от 93-годишна жена в
Коментари Харесай

Ало измамниците с нова схема

Телефонни измамници откраднаха близо 4 000 лева от 93-годишна жена в София. Дъщерята на пострадалата жена, поискала да резервира анонимност, споделя по какъв начин привиден служител на реда измислил история, с която да излъже 93-годишната.

„ Звъни се на домашния телефон. Позвъняването към моята майка, която е стара, само че с избистрен разум, е от гл. инсп. Кръстев ”, споделя дъщерята на излъганата в ефира на Нова телевизия. 

По думите ѝ нарушителят разказва ужасяваща картина по какъв начин възрастно семейство не се е подчинило на телефонни измамници и е потърпевшо. „ Той ѝ споделя, че е в дом на възрастно семейство и картината, която вижда, е ужасяваща. Крадци са влезнали в дома, отрязали са ухото на възрастен човек, тъй като не желал да им даде пари. Съпругата му се уплашила, припаднала, по-късно предала сумата ”, разяснява тя.

Схемата за кражбата продължава, представящият се за служител на реда споделя, че са хванали един от измамниците. В него имало бележник с телефонни номера и там бил и този на 93-годишната жена. „ Тя да затвори телефона и когато се обадят измамниците, служителите на реда ще позвънят на ново, с цел да я попитат какво е станало. След 10 мин. се позвънява със схемата, че щерка ѝ е аварирала, в болница е и са нужни 50 хиляди лева ”, добавя щерка ѝ.

Потърпевшата затваря телефона, последва позвъняване още веднъж от представящия се за служител на реда. По този метод блокират всевъзможен метод тя да реализира връзка с околните си. Следват серия от позвънявания към дамата, които имат за цел да я объркат и притеснят, докато тя не им дава 4 000 лева, показва още дамата.

93-годишната жена е разпитана от полиция и прокуратура още същата вечер. „ Вече цялостен месец няма развиване по случая ”, декларира дъщерята.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР